Jurgen

Jurgen (21) is HBO-verpleegkundige bij De Hartkamp in Raalte. Naast zijn werkzaamheden als verpleegkundige richt hij zich op zorginnovatie binnen de woonzorg en is hij initiatiefnemer van 'Jong Carinova'.

“Na een half jaar stage te hebben gelopen bij team innovatie, kreeg ik vorig jaar de kans om bij Carinova te blijven werken. Ik kreeg de mogelijkheid om parttime als HBO-verpleegkundige aan de slag te gaan bij woonzorglocatie Graaf Florishof en dat te combineren met mijn werkzaamheden voor team innovatie. Bij Carinova krijg ik de kans om mijzelf te ontwikkelen en te doen wat ik echt leuk vind."

"Bij Carinova krijg ik de kans om mijzelf te ontwikkelen en te doen wat ik echt leuk vind."

Innovatie

Inmiddels werkt Jurgen parttime als HBO-verpleegkundige op woonzorglocatie De Hartkamp en besteed hij 16 uur aan zorginnovatie binnen de woonzorg.

"Een ideale combinatie als je het mij vraagt, want als verpleegkundige zie ik wat er op de werkvloer gebeurt. Op deze manier kan ik nog beter meedenken over innovaties en de ideeën kan ik meteen met collega’s bespreken. 

Zo zijn we afgelopen jaar bijvoorbeeld gestart met een proefperiode met de Vital Signs Monitor op onze Corona afdeling. Een apparaat dat in één keer de bloeddruk, temperatuur, ademfrequentie, hartslag en het zuurstofgehalte meet. Deze meetgegevens worden automatisch in het elektronisch dossier van de cliënt geladen. Dit scheelt niet alleen een hoop administratie, maar het voorkomt ook fouten.  

Mijn collega’s en ik waren erg tevreden met het apparaat. Daarom hebben we de Vital Signs Monitor aangeschaft voor onze revalidatieafdelingen binnen de woonzorg. Het is altijd mooi om te zien als een innovatie succesvol uitpakt!” 

Afwisseling 

“Geen dag is hetzelfde. Dat maakt mijn werk zo leuk. Mijn werkzaamheden zijn heel afwisselend. Innoveren doe je niet alleen op technologisch gebied. Ook het verbeteren van de kwaliteit van de zorg op de afdeling is een vernieuwingsproces. Ik verleen zelf geen directe zorg, maar ik ga elke week wel even langs bij mijn collega’s op de werkvloer. Zo kom je met elkaar in gesprek en weet je wat er speelt.”  

Jong Carinova

Jurgen zit ook naast zijn werk niet stil. Hij is een van de initiatiefnemers van Jong Carinova, een netwerk voor jongeren binnen Carinova dat sinds begin dit jaar is opgezet.    

“Met Mirthe, communicatie- en marketingadviseur bij Carinova, sprak ik tijdens onze lunchwandelingen vaak over onze eigen ontwikkeling en uitdagingen in ons werk. Beiden hadden we de behoefte om meer in contact te komen met andere collega's om zo te kijken hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen. Ook hadden we de behoefte om meer betrokken te raken bij de organisatie en mee te denken over beleid. Collega’s hebben soms goede ideeën, maar worden niet altijd gehoord. Zo is het idee van  Jong Carinova ontstaan.   

Met Jong Carinova hebben we nu een netwerk gecreëerd voor jonge collega’s. Wij organiseren bijvoorbeeld borrels en etentjes waar jongeren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. Ook zijn er met regelmaat interessante lezingen en workshops te volgen." 

Andere Verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324