Vragen over vakantiewerk

Wat leuk dat je meer wilt weten over vakantiewerk in de zorg. Hier vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

Veelgestelde vragen

In welke vakanties kan ik werken?
Naast de zomervakantie, kun je ook in andere vakanties bij ons aan de slag. Bijvoorbeeld in de kerst-, voorjaars-, of herfstvakantie. 

Wat ga ik verdienen?
Als vakantiekracht verdien je  vanaf 16 jaar al 12,40 euro per uur.  In de zorg is je loon over het algemeen hoger dan bijvoorbeeld in de supermarkt. Doe je een zorgopleiding? Dan is dat bedrag nóg hoger. Wat je dus precies gaat verdienen is afhankelijk van je leeftijd en de taken die je gaat uitvoeren. 

Wat ga ik met name doen? 
Je gaat veel helpen bij het huishouden en in de schoonmaak. Ga je aan de slag in de woonzorg? Dan kan je ook helpen bij bijvoorbeeld het bereiden van maaltijden of andere activiteiten. Maar ook een goed gesprek met een bak koffie of een grapje maken met onze cliënten horen er natuurlijk bij! 

Kan ik zelf kiezen voor woon- of thuiszorg?
Zeker! Je mag zelf kiezen. Laat je voorkeur weten via het sollicitatieformulier. 

Hoeveel uur mag ik werken?
In overleg bepaal je hoeveel uur je wilt werken. De meeste vakantiekrachten maken bij ons tussen de 16 en 24 uur per week. Maar meer of minder mag altijd. Wel is het handig om minstens twee dagdelen per week te kunnen.

Werk ik gegarandeerd het aantal uren per week dat ik beschikbaar ben?
Kort gezegd: nee, we werken met een 0-uren contract. Jij kunt hierin zelf je beschikbaarheid opgeven. Je bent dus vaak zelf aan zet in hoeveel uren je maakt. Onze planners doen hun best jouw gewenste aantal uren in te delen. Vaak lukt dat, maar niet altijd. 

Moet ik een sollicitatiebrief en een CV inleveren?
Dat hoeft niet, maar het mag wel! Wij zijn erg benieuwd wie jij bent en wat je kunt. Vul hierboven het sollicitatieformulier in of stuur een mail naar matchpunt@carinova.nl

Is deze (bij)baan iets voor mij?
Ben je nieuwsgierig of deze (bij)baan iets voor jou is? Stuur ons een appje met je vragen, of bel ons.

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324