Collega's vertellen

Mogelijk gemaakt VOOR / DOOR mij

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Jolanda

Jolanda

Verzorgende IG

Mensen werken steeds minder lang bij dezelfde werkgever. Gemiddeld werken we zo’n 7 jaar bij een organisatie. Dan is het toch wel héél erg bijzonder als iemand een 40-jarig jubileum viert! Jolanda (59) is zo’n bijzonder iemand.

Lees verder
Rosemarijn vakantiekracht Carinova

Rosemarijn

Thuishulp

Heb jij wat vrije uurtjes over, doordeweeks of tijdens vakantieperiodes? Denk eens aan een bijbaan in de zorg! En nee, daar heb je dus geen opleiding voor nodig. “Ik vond het zo leuk, dat ik na mijn vakantiebaan bij Carinova ben blijven werken”, vertelt Rosemarijn.

Lees verder
Nico leerling hbo V

Nico

Student hbo-v

Nico (29) werkt op woonzorglocatie Sint Jozef. Met humor, ‘simpele’ oplossingen en vooruitdenken helpt hij collega's en bewoners om meer rust te ervaren. En dat doet hij met een onuitputtelijke energie en enthousiasme. “Onrust kan je niet voorkomen, maar het is vaak met kleine handelingen makkelijk te verminderen”, vertelt Nico Wientjes (29). We gingen een dag met hem op pad!

Lees verder
Talent Nurse Sint Jozef

Jessie

Talent Nurse

Al tijdens haar bijbaantje had Jessie (19) interesse in medicijnen en gezondheid. Ze werkte bij de DA drogist en kon uren besteden aan het uitzoeken welke medicijnen je waarvoor gebruikt én wat de bijwerkingen zijn. Jessie zit nu in het laatste jaar van de opleiding verpleegkundige niveau 4 en werkt bij Carinova als Talent Nurse: de bijbaan in de zorg!

Lees verder
Rik Toepel

Rik

Student hbo-v

In 2002 werd Rik (40) geconfronteerd met de zorg van zijn vader. Toen ging de knop om. Na jaren werken in de horeca koos Rik voor de schoolbanken en volgt nu de opleiding verpleegkunde.

Lees verder
Yolanda

Yolanda

Vrijwilliger

“Vrijwilligers maken het verschil”. Dat klinkt als een cliché, maar toch zijn dit de woorden die Yolanda (63) zorgvuldig uitkiest om het werk dat ze doet te omschrijven. Al sinds 2017 geeft ze extra kleur aan het leven van de bewoners. De tijd nemen om te achterhalen waar mensen gelukkig van worden, daar gaat het volgens haar om. Maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Yolanda neemt ons mee in haar ‘werk’ als vrijwilliger.  

Lees verder
2023 Carinova Janneke14

Janneke

Verpleegkundige in de wijk

Ai-j plat könt proat’n, mu-j’t niej loat’n! Een bekend motto in de omgeving Dalfsen. Janneke werkt alweer drie jaar in deze regio als verpleegkundige in de wijk. Of ze zelf ‘plat proat’? “Zo af en toe, maar ik kan het gelukkig wel goed verstaan!”

Lees verder

Maaike

Verpleegkundige in de wijk

Werken in de thuiszorg, dat is toch saai! Dan mag je toch alleen steunkousen aantrekken en mensen wassen? Dat zit heel anders! Maaike is verpleegkundige in de wijk en vindt het de mooiste baan die er is. “Er zijn veel vooroordelen over de thuiszorg die ik graag uit de weg ruim”.

Lees verder

Bewoners aan het woord

Achter de geraniums zitten? Daar zijn mevrouw Holterman en mevrouw De Graaf – Singor niet van! De twee senioren wonen in verschillende woonzorglocaties. We vroegen hen hoe het is om te wonen op onze woonzorglocaties: "Het personeel houdt ons jong”, vertelt mevrouw Holterman. “En we dollen graag met elkaar”, vult mevrouw De Graaf – Singor aan. 

Lees verder
WELDAY & KWAKMAN 07

Aranshi

Thuishulp

Riet Kwakman had huishoudelijke hulp nodig, Aranshi Welday werk. Carinova sloeg twee vliegen in één klap en bracht de twee met elkaar in contact. Nu combineert Aranshi het leren van de Nederlandse taal met het werken als de Thuishulp.

Lees verder

Maike

Verpleegkundige in de wijk

Even de gordijnen opendoen of het eten voor die avond uit de vriezer halen: het lijkt een kleine moeite, maar veel verzorgenden in de thuiszorg kunnen het helaas niet doen. Bij Carinova pakken we het anders aan.

Lees verder

Peter & Astrid

Vervroegd met pensioen. Sommigen dromen er van terwijl anderen er niet aan moeten denken. Peter (64) en Astrid (63) zijn sinds september vorig jaar met vervroegd pensioen. Allebei zijn ze deze zomer toch weer bij Carinova te vinden. Wij vroegen Peter en Astrid waarom.

Lees verder
12 van de 22 verhalen weergegeven

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324