Collega's vertellen

Mogelijk gemaakt VOOR / DOOR mij

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Rolhouder Digitale Hulpmiddelen - Judith - Bouwkamp

Judith

Rolhouder Digitale Hulpmiddelen

Judith (50) is een verrassend energieke persoonlijkheid, waardoor je haar niet snel in de club van 50-plussers plaatst. Toch werkt ze al ruim 31 jaar bij Carinova. Waarom ze al die tijd nog steeds met zoveel enthousiasme over haar werk praat? “Ik ben een doener en doeners moeten lekker druk bezig zijn. Maar ik ben óók een denker, bij Carinova vind ik altijd manieren om mezelf uit te dagen. Dat is het geheim.”

Lees verder

Cynthia

CWV'er

Van jongs af aan wist Cynthia (27) het al als ze haar ouders moet geloven. Zij zou in de zorg gaan werken. Op haar zestiende begon ze met de studie Verzorgende IG en kwam Carinova op haar pad. Ondertussen werkt ze al acht jaar bij Carinova, in een andere functie dan in het begin, maar met minstens net zo veel plezier.

Lees verder

Rachel

Vrijwilliger

Om hulp vragen bij ziekte is niet eenvoudig. Het voelt bezwaarlijk om vrienden of familie om ondersteuning te vragen. Dan is het fijn als je terecht kunt bij iemand die er helemaal voor jou is: een maatje! Rachel (29) is zo'n maatje. Dit doet ze vrijwillig omdat ze het belangrijk vindt om voor anderen klaar te staan. Vaak werkt ze met kinderen en gezinnen. Nu is ze gekoppeld aan een leeftijdsgenoot en merkt ze dat er een bijzondere band ontstaat.

Lees verder

Milou & Ruta

Thuishulp & mantelzorger

Het vertrouwen tussen Ruta, Ben en Milou heeft de basis gelegd voor een effectieve samenwerking voor de zorg van Ben. Milou (25) werkt als Thuishulp in Lemelerveld en zorgt samen met Ruta voor Ben, zodat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

Lees verder

Sijmen

Thuishulp

Sijmen (36) is een enthousiaste en ervaren Thuishulp. Hij helpt cliënten het huishouden op orde te houden. Ooit begon hij als oproepkracht bij Carinova, maar het werk beviel hem zo goed, dat hij er zijn vaste baan van maakte. “Je komt bij zoveel verschillende mensen over de vloer.

Lees verder

Metje

Thuishulp

Metje (59) werkt als Thuishulp bij Carinova in de regio Ommen. Ze poetst bij mensen thuis die dat zelf niet meer kunnen. En voor Metje is het veel meer dan schoonmaken alleen: “Je bouwt een band op met de mensen en je wordt onderdeel van hun omgeving”.

Lees verder

Riëtta

Verzorgende IG

Riëtta werkt al 30 jaar bij Carinova. Waar zij energie van krijgt? Mensen een klein geluksmomentje laten ervaren: door ze te helpen, of door ze juist iets zelf te laten doen. Hoe dat zit? Ze vertelt het ons graag!

Lees verder
Jolanda

Jolanda

Verzorgende IG

Mensen werken steeds minder lang bij dezelfde werkgever. Gemiddeld werken we zo’n 7 jaar bij een organisatie. Dan is het toch wel héél erg bijzonder als iemand een 40-jarig jubileum viert! Jolanda (59) is zo’n bijzonder iemand.

Lees verder
Rosemarijn vakantiekracht Carinova

Rosemarijn

Thuishulp

Heb jij wat vrije uurtjes over, doordeweeks of tijdens vakantieperiodes? Denk eens aan een bijbaan in de zorg! En nee, daar heb je dus geen opleiding voor nodig. “Ik vond het zo leuk, dat ik na mijn vakantiebaan bij Carinova ben blijven werken”, vertelt Rosemarijn.

Lees verder
Nico leerling hbo V

Nico

Student hbo-v

Nico (29) werkt op woonzorglocatie Sint Jozef. Met humor, ‘simpele’ oplossingen en vooruitdenken helpt hij collega's en bewoners om meer rust te ervaren. En dat doet hij met een onuitputtelijke energie en enthousiasme. “Onrust kan je niet voorkomen, maar het is vaak met kleine handelingen makkelijk te verminderen”, vertelt Nico Wientjes (29). We gingen een dag met hem op pad!

Lees verder
Talent Nurse Sint Jozef

Jessie

Talent Nurse

Al tijdens haar bijbaantje had Jessie (19) interesse in medicijnen en gezondheid. Ze werkte bij de DA drogist en kon uren besteden aan het uitzoeken welke medicijnen je waarvoor gebruikt én wat de bijwerkingen zijn. Jessie zit nu in het laatste jaar van de opleiding verpleegkundige niveau 4 en werkt bij Carinova als Talent Nurse: de bijbaan in de zorg!

Lees verder
Rik Toepel

Rik

Student hbo-v

In 2002 werd Rik (40) geconfronteerd met de zorg van zijn vader. Toen ging de knop om. Na jaren werken in de horeca koos Rik voor de schoolbanken en volgt nu de opleiding verpleegkunde.

Lees verder
12 van de 29 verhalen weergegeven

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324