Karin

Verzorgende IG

Karin (46) gooide het roer om en zei haar baan in de meubelbranche vaarwel. Nu wordt ze opgeleid tot verzorgende binnen Carinova. “Dit is het echt voor mij. Mijn vorige baan was leuk, maar ik miste uitdaging.”

“Wat wilde ik dán? De zorg trok me altijd al omdat ik het mooi vind om iets voor een ander te betekenen. Een vriendin die werkt als verzorgende opperde dat ik een dagje met haar kon meelopen. Zo gezegd, zo gedaan. Aan het einde van de dag was ik om. Dit is het echt voor mij. Zorgen doe je vanuit je hart en dat is precies hoe ik het aanpak.”

"Zorgen doe je vanuit je hart"

Werken en opleiding

Karin startte een combinatie van de opleidingen Verzorgende Individuele Gezondheidszorg en Maatschappelijke Zorg. “Tijdens mijn opleiding leer hoe ik mensen moet wassen, voeden en medicijnen moet geven. Daarnaast ben ik na de opleiding bevoegd en in staat om activiteiten voor de dagbesteding te organiseren."

Inmiddels start in september het derde en tevens laatste leerjaar en werkt ze met veel plezier bij het Averbergen in Olst.

“Ik heb het hier ook enorm naar mijn zin. Het fijne is dat ik heel veel met mijn werkbegeleidster samen werk, veel feedback krijg en daardoor heel veel geleerd heb. Alle collega’s zijn altijd bereid om je te helpen met bijvoorbeeld nieuwe verpleegtechnische handelingen aan te leren en je te voorzien van feedback. Tijdens de opleiding heb je verschillende evaluaties samen met je werkbegeleidster, praktijkopleidster en de BPV-docent van school. Hier wordt je voortgang besproken maar ook dingen waar je tegenaan loopt. Ik vind dat fijne gesprekken. Je weet waar je staat in de opleiding en op de werkvloer."

Collega’s

“Het leuke vind ik dat je tijdens de wisselende diensten ook steeds met andere collega’s werkt. Dat maakt het werk afwisselend en je leert steeds van iedereen. Daarbij moet ik ook zeggen dat geen een dienst hetzelfde is. Het werk is zó divers en dat maakt het werk elke dag leuk.

"Ik wil na deze opleiding nog doorleren en deze mogelijkheid biedt Carinova, daar maak ik graag gebruik van."

“Werken in de zorg doe je vanuit je hart zei ik hierboven al en dat doe ik nog steeds, ik vind het fijn als iemand dankbaar is voor mijn hulp en word erg enthousiast als een doel bereikt is van de cliënt. Daar krijg ik zoveel energie van.”

Ook klaar voor een carrièreswitch?

Bekijk de vacature voor de opleidingsplek voor verzorgende IG en ontdek of dit bij je past. Liever even bellen? Dat kan ook! We helpen je graag.

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324