Lobke

Locatieverpleegkundige

Lobke (25), locatieverpleegkundige, ging pas geleden met haar hond Nala langs bewoners op woning Jan van Arkel M op de Hartkamp.

"Wat is er nou leuker dan vrolijke bewoners te zien? Het leek me een leuk idee om met Nala de afdeling waar ik heb gewerkt te bezoeken. Een hond is toch een stukje ontspanning en een activiteit voor de bewoners. De dankbaarheid en blijdschap op hun gezicht, daar doe je het voor."

"De dankbaarheid en blijdschap op hun gezicht, daar doe je het voor."

"De bewoners mochten Nala vasthouden en met haar knuffelen. Sommige bewoners hadden vroeger ook een hond en dat missen ze soms. Er kwamen mooie verhalen naar boven. Een aantal werden zelfs emotioneel. Laatst zei een echtgenoot van een bewoner: "Hé, wanneer komt je maatje weer langs?". Dan weet je dat ze er echt van hebben genoten en dat geeft mij een fijn gevoel", vertelt Lobke.

"Ook al sta ik als locatieverpleegkundige niet meer op de afdeling, het geeft mij altijd een goed gevoel om iets voor hen te kunnen betekenen en om de affiniteit met collega's en bewoners te behouden. Sommige bewoners kennen me nog, dat is ook leuk."

"Woning Jan van Arkel M is een kleinschalige woongroep op de Hartkamp waar echt gekeken wordt naar het verhaal achter de bewoner. Zoals Roelanda & Lian al eerder hebben verteld, het zijn echt de kleine dingen die er toe doen. Er komt ook wel eens familie die een hond meeneemt. Wie weet ga ik in de toekomst nog een keer langs met Nala. Kunnen ze gelijk zien hoe flink ze gegroeid is!"

Nala

Wie is Lobke eigenlijk?

Als stagiair is Lobke in 2015 gestart op Jan van Arkel A/B. Door een leuke en interessante stageperiode, kon ze blijven werken in de flexpool. Gedurende haar opleiding tot MBO-verpleegkundige heeft Lobke veel diensten gewerkt op invalbasis. Eind 2017 is Lobke begonnen als verpleegkundige op Jan van Arkel M. Onder andere door uitval van collega's, werd Lobke aan het begin van de coronatijd gevraagd om te ondersteunen met betrekking tot COVID werkzaamheden.

Zo heeft ze o.a. samen met collega's en diverse disciplines een COVID afdeling op weten te zetten. Voor haar collega's was Lobke het aanspreekpunt voor corona gerelateerde vragen. Na een half jaar kwam de afdelingsverpleegkundige weer terug, waardoor Lobke weer in haar huidige functie van verpleegkundige terecht kwam. Inmiddels is ze gestart aan de opleiding HBO-V en zit ze als leerling op de locatie verpleegkundige functie. 

"In het begin heb ik altijd gezegd dat ik niet volledig op kantoor wil zitten, maar in de praktijk heb ik ervaren dat de werkzaamheden van een locatie verpleegkundige amper op kantoor uitgevoerd hoeven te worden. Daardoor heeft het tóch mijn interesse gewekt. In februari 2021 ben ik de opleiding HBO-V gestart bij Hogeschool VIAA in Zwolle. Als leerling zit ik nu op de locatieverpleegkundige functie. Het is mooi dat ik deze kansen en het vertrouwen krijg binnen Carinova. Ik voel mij ook geen leerling, maar een volwaardige collega. Over 1,5 jaar hoop ik mijn papiertje in ontvangst te mogen nemen."

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324