Maxime

CWV'er

Werken in de thuiszorg saai? Daar denkt Maxime (25), coördinerend wijkverpleegkundige, inmiddels anders over. "Ik had altijd een beeld van de thuiszorg dat het niet uitdagend en saai zou zijn. Tot dat ik tijdens mijn hbo-v studie in de thuiszorg terecht kwam.”

Maxime is sinds 2016 werkzaam bij Carinova. Ze is begonnen op de geriatrische revalidatie afdeling op een van onze woonzorglocaties De Hartkamp in Raalte. In 2018 is ze gestart met de opleiding HBO-V. Tijdens haar opleiding heeft ze kennis gemaakt met de thuiszorg. Inmiddels heeft ze haar HBO-V diploma binnen en is ze werkzaam als coördinerend wijkverpleegkundige in Luttenberg.

Het hele plaatje

“Werken in de thuiszorg saai? Nee, de thuiszorg is alles behalve saai. Mijn vooroordelen waren snel verdwenen. Er wordt vaak gedacht dat de thuiszorg alleen wassen, kousen aantrekken en aankleden is. Dat hoort er zeker bij, maar we kijken naar het hele plaatje.

Bij mensen thuis krijg je een breder beeld van de situatie, waardoor je passende zorg kunt bieden. Het is fijn om een cliënt persoonlijke aandacht te kunnen geven. Je komt misschien voor het aankleden, maar tegelijkertijd signaleer je andere dingen. Je bent er niet alleen voor de lichamelijke zorg, maar ook voor de psychische en sociale ondersteuning. Alles komt samen."

Afwisseling

“Je komt in de wijk bij verschillende mensen thuis. Je bent bij hen te gast, in hun eigen omgeving. Geen cliënt is hetzelfde. Dat maakt het werk afwisselend. Soms hebben we een korte zorgvraag, maar we krijgen ook steeds vaker cliënten met een langdurige of complexe zorgvraag. Dat vraagt creativiteit. Zo krijgen we ook steeds vaker ziekenhuis verplaatste zorg. Wij kunnen cliënten thuis de zorg bieden die ze voorheen in het ziekenhuis kregen. Bijvoorbeeld complexe medicatie of wondzorg."

Samen maken we het mogelijk

“Daarnaast hebben we ook veel contact met familie en mantelzorgers, maar ook met andere zorgprofessionals. Als ik zie dat er bijvoorbeeld een ergotherapeut ingeschakeld moet worden, dan zijn wij degene die het contact legt. Ook met huisartsen hebben we veel contact. Samen doen we er alles aan om de cliënt zo lang en veilig mogelijk thuis te laten wonen.”

“Samen doen we er alles aan om de cliënt zo lang en veilig mogelijk thuis te laten wonen.”

 

Aan de slag in de thuiszorg?

Wil jij net als Maxime ervoor zorgen dat cliënten zo lang en veilig mogelijk thuis kunnen blijven wonen? Solliciteer dan op een van onze vacatures binnen de thuiszorg!

Bekijk de vacatures

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324