Jessie

Talent Nurse

Al tijdens haar bijbaantje had Jessie (19) interesse in medicijnen en gezondheid. Ze werkte bij de DA drogist en kon uren besteden aan het uitzoeken welke medicijnen je waarvoor gebruikt én wat de bijwerkingen zijn. Jessie zit nu in het laatste jaar van de opleiding verpleegkundige niveau 4 en werkt bij Carinova als Talent Nurse: de bijbaan in de zorg!

Als Talent Nurse werk je in de zorg naast je zorgopleiding: “Waar anderen in de supermarkt staan, help ik mensen in de zorg. Ik heb een 0-uren contract en bepaal dus zelf wanneer ik werk. En het is voor mij een mooie plek om mezelf als verpleegkundige te ontwikkelen”. 

EHBO-cursus gaf de doorslag

Een paar jaar geleden had Jessie niet gedacht dat ze in de zorg ging werken: "Toen ik 15 was maakte ik mijn studiekeuze. Het wassen van ouderen leek me niet wat, dus toen heb ik de studie verpleegkunde niet eens overwogen. Ik startte met de opleiding schoonheidsspecialist maar kwam er snel achter dat dit het niet was. Tijdens de studie kregen we een EHBO-cursus. Ik stond met mijn neus vooraan en wilde maar al te graag de vaardigheden oefenen. De docent keek me aan en zei: “volgens mij zit jij op de verkeerde opleiding”. En dat zette me aan het denken. Ik ben gestopt en tóch verpleegkunde gaan doen. Toen ik eenmaal aan de opleiding begon was ik direct verkocht!” 

Routine? Die is er niet

Drie jaar later kwam Jessie stage lopen op locatie Sint Jozef. “Ik liep stage op de revalidatie afdeling. Hier hielp ik mensen die bijvoorbeeld na een val, operatie of beroerte weer leren lopen en bewegen.” En die stage beviel goed: ”Hier komen mensen met verschillende hulpvragen én leeftijden. Routine kennen ze hier niet en dat vind ik juist heel interessant. Na mijn stage vroeg een collega of ik niet wilde blijven. En dat wilde ik heel graag!” 

Passende verantwoordelijkheden

Bij Carinova werk je als Talent Nurse niet in de functie waarvoor je wordt opgeleid. En dat is een groot verschil ten opzichte van andere zorgorganisaties. Op basis van de handelingen die zijn afgetekend wordt bepaald op welk niveau je kan werken. Vanuit bijvoorbeeld je prove2move map of vanuit een eerdere stage kan je laten zien welk niveau bij jou past. “Al in het eerste gesprek kwam naar voren welke taken en vaardigheden ik kon uitvoeren, maar ook wat ik nog binnen Carinova kon leren. Dat ik dus niet standaard in de functie werk waar ik nog voor leer vind ik heel prettig. Zo hoef ik geen verantwoordelijkheden te dragen of taken uit te voeren die nog niet in de praktijk zijn getoetst”, vertelt Jessie. 

 Samen een oplossing vinden

Dat wassen en aankleden maar een klein onderdeel is van je werk, realiseert Jessie zich nu al te goed: “Er komt veel meer bij kijken: de bijzondere gesprekken, de medische ondersteuning, de gesprekken met andere zorgprofessionals, de vooruitgang die je ziet bij de mensen. En je ervaart gelijk waar je het voor doet. Het mooiste vind ik om samen met een cliënt op zoek te gaan naar mogelijkheden hoe iemand (weer) zelfstandiger kan worden".

Waardering

Als je Jessie vraagt waarom ze dit werk doet, vertelt ze over de waardering van de mensen: "Er was een vrouw die binnenkwam met een neurologisch probleem waardoor ze haar arm niet meer kon gebruiken. Mevrouw was klaar om naar huis te gaan, maar er was één probleem: ze kon niet zelfstandig naar het toilet. Door veel uit te proberen en samen met de cliënt te sparren, vonden we samen een oplossing die voor haar werkte. Toen ik mevrouw weer naar huis zag gaan met een lach op haar gezicht was ik wel trots. De blijdschap van de mensen en waardering zijn precies waarvoor ik dit werk doe. ”  

Werken als Talent Nurse

Ook werken als Talent Nurse naast je zorgopleiding? Neem contact met ons op en verdien minimaal 12,40 euro per uur.

Aan de slag als Talent Nurse

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324