Marleen

Medewerker Dagbesteding

Marleen (57) is medewerker dagbesteding op een somatische afdeling op 'De Hartkamp' in Raalte. Met meer dan 35 jaar ervaring is ze een echte deskundige. Haar uitdaging in het werk is om elke dag weer een lach op het gezicht van de bewoners te toveren.

Zingend naar het werk

"Ik werk al meer dan 35 jaar in de woonzorg. Met heel veel plezier. Ik werk grotendeels in de verpleging op een somatische afdeling. Dat zijn mensen met een chronische lichamelijke aandoening zoals Parkinson, MS of niet-aangeboren hersenletsel.

Het is zwaar werk, maar gelukkig heb ik een fijn team om mij heen. Dat vind ik zo belangrijk. Het team bestaat uit zorgmedewerkers, de huishouding en meer disciplines eromheen zoals bijvoorbeeld de fysiotherapie."

"Het is zwaar werk, maar gelukkig heb ik een fijn team om mij heen. Dat vind ik zo belangrijk."

"We accepteren en respecteren elkaar. Niemand is meer of minder. We vullen elkaar aan waar nodig. Alles bij elkaar maakt het een enorm prettige werkomgeving. Van de 100 dagen ga ik er zeker 99 zingend naar mijn werk."

Dagbesteding

"Zes uur per week wijd ik aan dagbesteding. Dit zijn extra uren die we gebruiken om activiteiten met bewoners te ondernemen. We pakken de sjoelbak erbij of doen een quiz met zijn allen. Ook zing ik graag liedjes met de bewoners. Wat dit werk uitdagend maakt is dat je elke activiteit afstemt op de bewoner.

Ik kijk wat een bewoner nog wel kan, in plaats van wat een bewoner niet meer kan. Voor sommige bewoners zetten we de sjoelbak gewoon een beetje schuin zodat de schijfjes vanzelf wat meer vaart krijgen. Een andere bewoner heeft jaren een winkel gehad, die telt dan de scores op. Zo wordt iedereen uitgedaagd en ervaart iedere bewoner zijn succes."

Hartkamp

Voldoening

"Door de jaren heen heb ik steeds beter geleerd wat ik zo mooi vind aan dit werk. Het werk op de dagbesteding zou ik dan ook elke dag wel kunnen doen. Dat geeft zo veel voldoening. Die voldoening die voel je. Door de vreugde van de bewoners en de lach op hun gezichten. Maar ook door de waardering die je van de familie krijgt. Ja, werken in de woonzorg is echt mijn droombaan."

"Het werk op de dagbesteding zou ik dan ook elke dag wel kunnen doen. Dat geeft zo veel voldoening."

Aan de slag bij Carinova?

Benieuwd wat jij voor een ander kan betekenen bij Carinova? Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324