Ashley & Britt

CWV'er en student hbo V

Ashley (23) is afgelopen december begonnen als coördinerend wijkverpleegkundige bij Carinova. Britt (22) is al wat langer werkzaam bij Carinova en volgt de opleiding hbo-verpleegkundige. Beide maken ze onderdeel uit van het thuiszorgteam in Raalte.

Ashley: "Ik heb veel goede verhalen gehoord over Carinova. Carinova is een grote organisatie met een groot werkgebied, maar zo voelt het niet. Het voordeel is dat je de faciliteiten hebt van een grote organisatie, maar als ik hier in Raalte aan het werk ben, werk ik in een hecht en gezellig team. Ik heb het tot nu toe erg naar mijn zin." 

Ashley werkt als CWV'er voornamelijk op kantoor, maar heeft ook nog een vaste route. "Eén dag per week heb ik een vaste route. Zo houd ik nog contact met de cliënten. Dat maakt het werk afwisselend."

Britt is sinds september werkzaam in het thuiszorgteam van Raalte. "Ik doe de opleiding HBO-verpleegkundige. Het eerste jaar van de opleiding ben ik werkzaam geweest in de woonzorg. Bij Carinova is de vervolgstap vaak de thuiszorg. Dit gaat wel altijd in overleg. Zo maak je kennis met veel verschillende aspecten van zorg."

Persoonlijke zorg op maat

Britt werkt deels in de wijk en deels op kantoor om CWV taken op te pakken. In de wijk komt Britt bij veel verschillende cliënten. Onderdeel daarvan is ook het bezoek aan cliënten in het hospice. 

"Het mooie aan onze wijk vind ik dat we ook zorg verlenen op het hospice. Ik volg de minor palliatieve zorg wat daar goed bij aansluit. Ik vind het persoonlijk hele mooi zorg. Mensen hebben vaak bijzondere verhalen. Het is zoveel meer dan alleen zorg verlenen. Je hebt veel gesprekken over wat iemand nog bezig houdt. Zo had een meneer slecht zicht, maar vond radio luisteren heel mooi. Altijd als ik daar kwam dan zette ik even de radio aan. Persoonlijke zorg op maat. Dat vinden wij belangrijk."

"Persoonlijke zorg op maat. Dat vinden wij belangrijk."

Ashley vertelt: "Ook in de wijk kijk je naar de hele situatie rondom de cliënt. Je neemt het maatschappelijke gedeelte mee. Zo hebben we ook oog voor de naasten. Het komt wel eens voor dat we iemand doorverwijzen naar mantelzorgondersteuning van Carinova. Een groot voordeel van Carinova is dat we veel in huis hebben. Carinova heeft bijvoorbeeld eigen fysiotherapeuten, ergotherapeuten en wondverpleegkundigen. Je kunt op een gemakkelijke en laagdrempelige manier iemand inschakelen, met iemand overleggen én het komt direct in het dossier van de cliënt te staan."

Zelfredzaamheid

Britt vult aan:"We kijken daarnaast ook veel naar preventie. Zo kwam er een mevrouw in zorg voor elke dag wassen en aankleden. Toen ik daar kwam, bleek dat ze best veel zelf kon. Ze had advies nodig hoe ze zichzelf handig voor de wastafel kon zetten, zodat ze zichzelf kon wassen. We zijn meteen begonnen met oefenen. Nu lukt het haar om zichzelf te wassen en komen we nog maar 2 keer per week om haar te douchen. Het is mooi dat we op deze manier de zelfredzaamheid kunnen vergroten. Door te luisteren naar ieders verhaal maken we zelfstandigheid en eigen regie mogelijk."

"Door te luisteren naar ieders verhaal maken we zelfstandigheid en eigen regie mogelijk."

Aan de slag bij Carinova

Wil jij net als Britt en Ashley iets betekenen voor cliënten in Raalte? Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324