Marieke

Verzorgende

Marieke (34), verzorgende, moest begin november 2021 in de praktijk uitzoeken hoe je in een verpleeghuis werkt op een cohortafdeling.

Marieke werd begin november geconfronteerd met de vierde coronagolf. Eén verdachte besmetting, dat resulteerde in een cohortafdeling op de afdeling waar Marieke werkt. Inmiddels is de cohortafdeling opgeheven en gaan de reguliere werkzaamheden weer verder. Marieke vertelt graag over hoe zij de periode heeft ervaren.

"Half november was de eerste besmetting bij ons op de afdeling. Ik kreeg kippenvel op mijn armen toen ik hoorde dat het weer mis was. Mijn eerste gedachte was "Oh nee, niet weer...". Vorig jaar november waren er ook meerdere besmettingen bij ons op de afdeling. De positieve bewoner werd naar een andere afdeling verplaatst. De rest van de bewoners werden getest. Dan gaat het heel snel. Bijna iedereen testte positief. Onze afdeling werd omgetoverd tot een cohortafdeling, zodat de zieke bewoners niet verplaatst hoefden te worden. Volledig in beschermende pakken zijn we te werk gegaan. Iedere 2 uur even naar buiten om een frisse neus te halen. Collega's op de werkvloer veranderden naar enkel 'ogen achter een bril'."

"Collega's op de werkvloer veranderden naar enkel 'ogen achter een bril.'"

"Het was een bijzondere periode. Met elkaar hebben we geprobeerd de zorg zo goed mogelijk te regelen. Ook voor de bewoners die gelukkig negatief bleven. Door alle hectiek was het voor deze bewoners ook niet altijd even makkelijk. Gelukkig waren er kleine lichtpuntjes zoals een glimlach, een hand vasthouden of een knuffel."

Midden december is de cohortafdeling opgeheven. De meeste bewoners zijn inmiddels redelijk opgeknapt, een enkeling heeft het helaas niet overleefd. Marieke: "Dit waren heftige momenten. Als team hebben we veel aan elkaar gehad. Door de steun aan elkaar, af en toe een glimlach en erover te praten voor wie dat wil, zijn we er doorheen gekomen. We hebben het met elkaar gedaan."

Aan de slag bij Carinova?

Benieuwd wat jij voor een ander kan betekenen bij Carinova? Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324