Tonnie

CWV'er

Tonnie (23) maakte de overstap vanuit de woonzorg naar de thuiszorg en is nu werkzaam als coördinerend wijkverpleegkundige in Deventer. "Als coördinerend wijkverpleegkundige ben ik er niet alleen voor de cliënt, maar ook voor het team."

"Door dit werk zie ik wat echt belangrijk is in het leven"

Vier jaar geleden startte Tonnie met een baan in de thuiszorg bij Carinova. Tegelijkertijd begon ze aan haar hbo-opleiding verpleegkunde. “Wat vond ik het spannend om in de thuiszorg te beginnen, maar tegelijkertijd ook heel erg leuk. Tijdens de opleiding ontwikkelde ik meer kennis en vaardigheden die ik gelijk kon toepassen binnen mijn werkzaamheden.

Vertrouwen krijgen

Dat merkte Tonnie al tijdens haar eerste baan bij de organisatie. "Toen ik begon in de thuiszorg had ik nauwelijks ervaring. Toch gaf Carinova mij het vertrouwen en kreeg ik een eigen route. Het waren wel mensen die geen medicatie nodig hadden, maar toch. Van die verantwoordelijkheid leer je.” 

Thuiszorg 

Na een geslaagde stage bij verpleeg- en verzorgingshuis Sint Willibrord in Olst heeft Tonnie haar diploma in de pocket. Nu is ze een jaar aan het werk als coördinerend wijkverpleegkundige in de binnenstad van Deventer.   

“Dankzij Carinova heb ik veel kunnen zien van de verschillende werkvelden. Tijdens mijn opleiding kon ik, binnen Carinova, bij verschillende verpleeghuizen in Deventer werken. De doelgroepen waren zo verschillend, wat tegelijkertijd ook een echte uitdaging voor mij was. Hierdoor heb ik ontdekt waar mijn interesses liggen en waar ik de meeste energie van krijg. Ik had daarom ook erg veel zin om de stap naar de thuiszorg te zetten en deze uitdaging aan te gaan." 

“Dankzij Carinova heb ik veel kunnen zien van de verschillende werkvelden."

"Werken in de thuiszorg geeft veel vrijheid. Ik kan op de fiets van cliënt naar cliënt. De werkzaamheden zijn afwisselend en iedere werkplek is weer anders. Achter iedere deur schuilt weer een ander verhaal. Als coördinerend wijkverpleegkundige ben ik er niet alleen voor de cliënt, maar ook voor het team.

Ik haal veel energie uit het regelen van dingen. Zo ben ik verantwoordelijk voor de indicatiestellingen bij nieuwe cliënten, maar werk ik ook veel samen met andere wijkverpleegkundigen en ben ik de schakel tussen de regiomanager en ons team. Samen met mijn collega’s zorgen wij ervoor dat onze cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen." 

Aan de slag bij Carinova?

Benieuwd wat jij voor een ander kan betekenen bij Carinova? Bekijk onze vacatures!

Bekijk vacatures

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324