Peter & Astrid

Vervroegd met pensioen. Sommigen dromen er van terwijl anderen er niet aan moeten denken. Peter (64) en Astrid (63) zijn sinds september vorig jaar met vervroegd pensioen. Allebei zijn ze deze zomer toch weer bij Carinova te vinden. Wij vroegen Peter en Astrid waarom.

Peter en Astrid. Vaak in 1 adem genoemd. Op 2 september 2021 namen ze na 40 jaar thuiszorg en 34 jaar woonzorg afscheid van Carinova. Inmiddels zijn ze beiden weer te vinden bij Carinova. Peter als maatschappelijk werker en Astrid als verpleegkundige in de wijk.

Wanneer is het allemaal begonnen bij Carinova?

Astrid: "40 jaar geleden ben ik begonnen als wijkverpleegkundige in Deventer. Later als manager en coördinerend wijkverpleegkundige."

Peter: "Ik ben 34 jaar geleden begonnen als maatschappelijk werker. Daarna volgden verschillende andere functies. Ik heb de laatste jaren gewerkt bij zorgadvies."

Waarom hebben jullie gekozen om met vervroegd pensioen te gaan? 

Peter: "We wilden graag samen genieten van het leven. Dingen ondernemen die we samen leuk vinden. Zo hebben we dit jaar de Nijmeegse vierdaagse uitgelopen. We hebben veel musea bezocht en zijn er samen verschillende weekeinden op uit getrokken."

Astrid: "Mijn vader werd vorig jaar na de zomer ernstig ziek. We konden hem de aandacht geven die hij nodig had. Ook was het fijn om meer tijd te hebben voor onze sociale contacten."

Bijna een jaar later tóch weer terug bij Carinova. Vertel, hoe is dat tot stand gekomen?

Astrid: "We zijn allebei apart benaderd. Ik heb altijd contact gehouden met mijn oud-collega's. Een tijdje geleden vroegen ze mij of ik het team wilde ondersteunen tijdens de vakantieperiode omdat er weinig invallers te vinden zijn."

Peter: "We zaten in de bioscoop toen ik een telefoontje kreeg met de vraag had of ik zin en tijd had om tijdens de vakantieperiode te ondersteunen bij maatschappelijk werk."

Wat gaf de doorslag om ja te zeggen?

Astrid: "Ik werd meteen weer enthousiast. Carinova is altijd een fijne werkgever geweest en het voelt nog steeds vertrouwd. Onze zoon verklaarde ons voor gek. "Dan heb je eindelijk je vrijheid en ga je weer werken!". Ik weet zelf hoe lastig het is om personeel te vinden. Ik wilde mijn oude team graag ondersteunen en vind het leuk om de cliënten weer te zien en te verplegen.

Peter: "Ook bij maatschappelijk werk is de hoog nood. Ik wil graag bijspringen. Ik vind het leuk dat ik terug ben gekomen in de functie als maatschappelijk werker. Na 34 jaar is de cirkel rond. De functie waar ik mee begonnen ben eindig ik ook mee."

En na de vakantieperiode? 

Astrid: "In principe is het alleen voor tijdens de zomer en de piekmomenten. We gaan na de vakantieperiode eerst weer genieten van onze vrije tijd samen, maar ik help Carinova graag verder. Ik heb een jaarcontract dus wie weet dat ik nog vaker bijspring."

Bijspringen in de zomerperiode?

Wil jij net als Peter en Astrid ook bijspringen tijdens de zomerperiode? Dat kan! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Bekijk de contactmogelijkheden onder aan de pagina.

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324