Rosemarijn

Thuishulp

Heb jij wat vrije uurtjes over, doordeweeks of tijdens vakantieperiodes? Denk eens aan een bijbaan in de zorg! En nee, daar heb je dus geen opleiding voor nodig. “Ik vond het zo leuk, dat ik na mijn vakantiebaan bij Carinova ben blijven werken”, vertelt Rosemarijn.

Rosemarijn (20) kwam vorige zomer met Carinova in aanraking via vrienden die er als vaste kracht werkten. “Ik wist niet dat je zonder opleiding in de zorg kan werken. Toen ik hoorde dat je geen opleiding nodig hebt om er te helpen in de schoonmaak, ben ik er meer over op gaan zoeken.”

Veel meer dan schoonmaken

“Ik merk dat veel jongeren van mijn generatie vooroordelen hebben over dit werk, die had ik zelf ook. Je denkt toch een beetje: dat is alleen maar schoonmaken bij chagrijnige oude mensen. Iets wat je lullig gezegd ‘even doet voor het geld’. Van mijn vrienden leerde ik al snel dat dat helemaal niet zo is, dat het juist heel dankbaar werk is en je echt iets voor iemand kunt betekenen. Ik wilde graag wat met mensen doen, dus na hun positieve verhaal dacht ik: ik ga het gewoon proberen! Zo ben ik vakantiekracht geworden.”

Blij dat je er bent

“Natuurlijk waren de eerste dagen wel spannend. Maar ik merkte al snel dat de cliënten heel blij waren dat ik er was. Het leuke is dat je echt samen met de mensen die hulp krijgen kijkt waar er behoefte aan is. Je werkt dus niet volgens een takenlijstje.” Ook doe je met deze bijbaan een flinke dosis mensenkennis op. “Je leert heel goed signaleren of mensen bijvoorbeeld achteruit gaan of meer hulp nodig hebben. Deze signalen geef jij vervolgens weer door aan de zorgprofessionals.”

Energie

Na een zomer werken vond Rosemarijn het werk zo leuk, dat ze besloot om er een heel tussenjaar aan de slag te gaan bij Carinova. “Dit werk geeft mij zelf ook heel veel energie. Het heeft bevestigd dat ik graag met mensen werk en het bevalt nog steeds heel goed. Ik mag ook helpen op de recruitmentafdeling, om hopelijk nog veel meer jongeren enthousiast te krijgen voor deze toffe baan!”

We aten samen zelfgebakken worteltjestaart

Waarom de thuiszorg dan zo leuk is? “Hoe vaker je bij mensen thuis komt, hoe sterker de band wordt. Na de huishoudelijke werkzaamheden zit ik met cliënten vaak nog even na te praten met een kop thee. Laatst had ik het met een mevrouw over gebakjes. Ik kwam erachter dat ze nog nooit worteltjestaart had gegeten. De volgende keer nam ik een zelfgebakken variant mee en gingen we ‘m samen beoordelen. Met dat soort dingen merk je dat je echt iemands dag kan maken, en dat maakt mijn dag dan weer goed!”

Ook werken als vakantiekracht?

Er zijn nog plekken beschikbaar! Meld je aan en ontdek in welke regio jij aan de slag kan. Leuke bijkomstigheid: je verdient minimaal 12,40 euro per uur.

Aanmelden vakantiewerk

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324