Cynthia

CWV'er

Van jongs af aan wist Cynthia (27) het al als ze haar ouders moet geloven. Zij zou in de zorg gaan werken. Op haar zestiende begon ze met de studie Verzorgende IG en kwam Carinova op haar pad. Ondertussen werkt ze al acht jaar bij Carinova, in een andere functie dan in het begin, maar met minstens net zo veel plezier.

Na haar opleiding heeft Cynthia een paar jaar gewerkt in Hardenberg en Gramsbergen in wijkteams om de nodige werkervaring op te doen, "Maar ik had de behoefte om mij verder te ontwikkelen. Ik kreeg de kans om de studie mbo Verpleegkundige te doen via Carinova." Toch was het niet helemaal wat Cynthia zocht, "Ik werkte als verpleegkundige in de wijk en stelde mezelf de vraag, doe ik dit over vijf jaar nog?" Die vraag beantwoorde ze met een nee, genoeg reden om verder te kijken binnen de organisatie.

Kansen en vertrouwen

"Mijn begeleider bij Carinova was de Coördinerend Wijkverpleegkundige (CWV'er). Door haar ontstond de motivatie om zelf CWV'er te worden", vertelt Cynthia. Na haar twee studies was het nog niet klaar, Cynthia sprong in het diepe en volgde een hbo-opleiding aan Hogeschool Viaa in Zwolle. "Ik ben heel dankbaar dat Carinova mij deze kansen geboden heeft, ze hadden ook kunnen denken, werk jij eerst nog maar een paar jaar voordat je weer een studie gaat doen", aldus Cynthia.

Helikopter view

De net-afgestudeerde werkt nu als CWV’er in Dalfsen-Hoonhorst en is onder andere verantwoordelijk voor de indicatiestelling van de zorg, maar ook voor de teamprocessen. “Daarnaast voel ik mij echt een vraagbaken voor collega's. Ik zie de functie als een soort helikopter view. Ik ben het nog wel eigen aan het maken, ik krijg nu te maken met taken waar ik in mijn proces als leerling niet mee in aanraking kwam." Dat eigen maken moet volgens de CWV'er wel lukken, "Het werk is heel divers, ik leer steeds meer."

"Als iemand uiteindelijk de juiste zorg krijgt, daar doe ik het voor!"

Dilemma's en energie

"Doordat je niet dagelijks bij een cliënt komt, kan je heel anders kijken naar een situatie. Ik vind het meedenken heel erg leuk", vertelt Cynthia enthousiast. "Ik krijg echt energie van casussen die niet goed lopen, waar je in dilemma zit. Bijvoorbeeld het ergonomische werken bij casussen waar mobiliseren snel achteruitgang laat zien, zoals het inzetten van tilliften waarbij in de woning nog vloerbedekking aanwezig is. Maar dat je er dan uiteindelijk toch samen uitkomt en de juiste zorg kan bieden met de juiste aanpassingen." Dat proces is volgens de CWV'er best uitdagend, "Maar als iemand uiteindelijk de juiste zorg krijgt, daar doe ik het voor!"

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324