Benthe & Merle

Talent Nurses

Benthe (20) en Merle (20) zitten in het vierde jaar van de opleiding verpleegkunde. Naast hun opleiding werken ze als Talent Nurse bij Carinova. Een bijbaan waar ze veel werkervaring op doen en hun kennis alvast kunnen inzetten.

Werken en ontdekken 

Merle: “Ik ben erg blij met deze bijbaan. Het is fijn om je kennis op een andere manier te verbreden. Je doet veel werkervaring op en de stof die ik leer tijdens mijn studie, kan ik direct toepassen in de praktijk. 

Benthe knikt en vult aan: “Daarnaast kun je ontdekken wat je echt leuk vindt en wat je later wilt gaan doen. Als Talent Nurse werk je in een flexpool. Dit betekent dat je zelf kiest waar en wanneer je werkt. Hierdoor kun je ervaren hoe het is om in de woon- en thuiszorg te werken en hoe het werken op verschillende locaties of gebieden is.” 

Merle: “En omdat je zelf kiest wanneer je werkt, ben je erg flexibel. Hierdoor is het goed te combineren met je opleiding.” 

Woon- en thuiszorg 

Benthe heeft een tijdje op een woonzorglocatie gewerkt, maar is nu werkzaam in de thuiszorg.

Benthe: “De thuiszorg spreekt mij meer aan. De doelgroep, werkzaamheden en routes zijn afwisselend. Je komt van alles tegen in de wijk. Dat maakt het werk zo leuk. Op dit moment werk ik in Luttenberg. Ondanks dat ik geen vaste medewerker ben, voel ik me wel echt onderdeel van het team in Luttenberg. Als er openstaande diensten zijn, dan weten ze mij te vinden. Collega's zien mij als een volwaardige collega. Dat is fijn. Als student kun je de nieuwste kennis die je vanuit je opleiding meekrijgt het team inbrengen. Collega’s staan hier voor open en ze luisteren echt naar je.” 

Merle: “Mij spreekt juist de woonzorg meer aan, haha! Ik ben werkzaam op woonzorglocatie De Hartkamp in Raalte. In de zomervakantie heb ik een tijdje in de thuiszorg gewerkt. Door ook te kijken in de thuiszorg ben ik erachter gekomen dat ik het werken in de woonzorg leuker vind. In de woonzorg werk je meer in een team. Ik ben een echte teamplayer en ik vind het fijn als ik direct een collega kan aanschieten wanneer dit nodig is. In de thuiszorg werk je wel in een team, maar omdat je in de wijk werkt, werk je veel zelfstandiger. Dat maakt het voor mij persoonlijk minder aantrekkelijk." 

Toekomst 

Over de toekomst verschillen de meiden van gedachten, maar dat ze in de zorg willen blijven werken zijn ze het over eens!

Merle: “Ik heb altijd gedacht dat ik in het ziekenhuis wilde werken. Nu ik stage loop in het ziekenhuis weet ik dat het werken in een ziekenhuis niet is wat ik wil. Door mijn werk als Talent Nurse weet ik wat ik wel wil. En dat is werken in de woonzorg. In het ziekenhuis is er veel hectiek en wisseling van patiënten. Je kunt niet echt een band opbouwen, in de woonzorg wel. Je leert de bewoners echt kennen. Na mijn opleiding hoop ik bij Carinova te kunnen blijven.” 

Benthe: “Ik ben druk bezig om te kijken wat ik straks wil gaan doen als ik gediplomeerd ben. Wel weet ik dat in de VVT-branche wil blijven werken.”  

Aan de slag als Talent Nurse?

Doe jij een zorgopleiding als verzorgende of verpleegkundige en wil je aan de slag als Talent Nurse? Bekijk de vacature en solliciteer direct.

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324