Aranshi

Thuishulp

Riet Kwakman had huishoudelijke hulp nodig, Aranshi Welday werk. Carinova sloeg twee vliegen in één klap en bracht de twee met elkaar in contact. Nu combineert Aranshi het leren van de Nederlandse taal met het werken als de Thuishulp.

“Ik heb een heel goed gevoel bij haar", vertelt mevrouw Kwakman. "Aranshi maakt goed schoon en is een lieve vrouw. Vaak zeg ik tegen haar ‘kom even zitten om gezellig wat te drinken’, maar ze wil meestal eerst het karwei afmaken. Ze doet heel erg haar best,” vertelt mevrouw Kwakman.

Goed combineren

Door gezondheidsproblemen en na het overlijden van haar man werden huishoudelijke taken lastiger. Sinds maart van dit jaar komt Aranshi elke week stoffen, stofzuigen en dweilen. Ook Aranshi is tevreden. “Ik ben in januari begonnen als huishoudelijke hulp. Nu maak ik schoon bij twee mensen en werk ik twee keer per week. Dat is goed te combineren met de zorg voor mijn kinderen,” vertelt ze.

Aranshi Welday (25) heeft twee kinderen: een zoon van 5 jaar en een dochter van 3. In haar vrije tijd vindt Aranshi het leuk om te dansen. Typisch Eritrese dansen hebben daarbij haar voorkeur.

Riet Kwakman (79) heeft drie kinderen en zes kleinkinderen. Ze houdt van handwerken en maakt knuffels van karakters als Winnie de Pooh en Nijntje. Op het moment haakt ze de figuren van een kerststal.

Leuk werk

Aranshi komt uit Eritrea en werkt nu bijna een jaar bij Carinova. Die baan is best divers. “Ik doe van alles in het huishouden. Maak soms ook het balkon schoon. Het is leuk werk,” vindt ze. “En iedereen is aardig. Mevrouw Kwakman ook. Ik hou van doorwerken, maar even zitten om te praten is natuurlijk goed om de taal te leren.”

Een klik

Mevrouw Kwakman praat uiteraard regelmatig met Aranshi. Dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt geeft niks. “Soms begrijpen we elkaar niet meteen,” zegt de eerste. “Maar dan proberen we het gewoon opnieuw en snappen we elkaar wél. Haar Nederlands wordt steeds beter, dat is leuk om te merken. Ik vind het altijd fijn als Aranshi langskomt. Het huis is weer schoon en fris. En het klikt goed tussen ons tweeën.”

Een baan als thuishulp

Wil je ook, net als Aranshi, aan de slag als huishoudelijke hulp? Neem dan eens een kijkje bij onze vacatures!

Bekijk vacatures

 Dit artikel is ook te lezen in ons relatiemagazine Dichtbij - najaar 2022, p7.

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324