Roelanda & Lian

Verpleegkundigen

Roelanda (48) en Lian (22) zijn beide verpleegkundigen op woonzorglocatie de Hartkamp. Ondanks hun verschillende achtergrond en leeftijd vullen ze elkaar goed aan: "Wij zijn de ideale mix"

Roelanda: "Binnen ons team vind je veel diversiteit. Iedere collega, jong of oud, heeft eigen kwaliteiten, ervaringen en kennis. Dit zorgt ervoor dat we veel van elkaar kunnen leren.

Lian heeft bijvoorbeeld relevante kennis vanuit school. Daar maak ik graag gebruik van. Voor mij is het al even geleden dat ik uit de schoolbanken ben. Studenten leren het vak nu op een andere manier dan hoe het er in mijn tijd aan toe ging. Daar kan ik regelmatig iets van leren. Daarnaast zijn de jongere collega's vaak ook nog eens digitaal vaardig, iets waar ik minder goed in ben."

Lian: "Roelanda heeft veel ervaring waar ik weer van kan leren. Sommige dingen leer je wel op school, maar blijken in de praktijk toch net anders te zijn. Bij moeilijke casussen is dit erg fijn. Door samen op te trekken leren we van elkaar en zorgen we ervoor dat we beide onze kwaliteiten optimaal benutten."

Professionele zorg op een liefdevolle wijze

Samen met het team staan Roelanda en Lian iedere dag klaar om persoonsgerichte zorg te leveren op een van onze woonzorglocaties de Hartkamp. De bewoners zijn mensen met een somatische aandoening zoals Parkinson of niet-aangeboren hersenletsel. 

Roelanda: "Professionele zorg leveren op een liefdevolle wijze, dat is onze teamspreuk. Hoe kunnen wij aansluiten bij de wensen en behoeften van onze bewoners? Deze vraag staat dagelijks centraal. Hoe zag de dag van de bewoner er vroeger uit, en hoe kunnen we daar nu zo veel mogelijk op aansluiten? 

"Professionele zorg leveren op een liefdevolle wijze, dat is onze teamspreuk."

Lian: "Vanuit Carinova worden we hierin begeleid. Er wordt een scholing persoonsgericht werken aangeboden. Binnen ons team zijn er verschillende experiment groepjes met ieder haar eigen onderdeel."

Roelanda: "Zo is ons groepje bezig met de geluksboom. Een experiment waarbij elke bewoner een hartje met foto in de geluksboom kan hangen waarop geschreven staat waar hij/zij blij van wordt. Je merkt dat het juist de kleine dingen zijn die ertoe doen.'s Avonds een advocaatje met slagroom, samen nagels lakken of een spelletje spelen bijvoorbeeld. Je maakt iemands dag een beetje beter of aangenamer. Dat maakt het werk voor ons zelf leuk en uitdagend."

 

Andere verhalen

Duik in de verhalen van onze collega's en ontdek wat zij vinden van werken bij Carinova.

Meer verhalen

Of vraag het Bianca

Wil je meer weten over het sollicitatieproces, of heb je andere vragen? Bianca vertelt je graag meer!

0613787324