Ik overweeg een carrière switch

Jarenlang heb je gewerkt op kantoor, bij defensie of in een winkel. Maar nu ben je toe aan iets anders. Je weet het al helemaal zeker, of misschien twijfel je nog. Wij helpen je graag om tot een keuze te komen. Wanneer je kiest voor een carrière switch naar de zorg, dan helpen wij je graag om de beste opleiding te vinden die bij jou past.

<   terug naar opleidingen

Opleidingsniveau: niveau 2 t/m 6

We bieden opleidingen aan op het niveau dat het beste bij je past. Of dat nou MBO of HBO niveau is.

  • Niveau 2 (helpende zorg & welzijn)
  • Niveau 3 (verzorgende individuele gezondheidszorg) 
  • Niveau 4 (verpleegkundige)
  • Niveau 6 (HBO-verpleegkundige)

Een opleiding volg je bij ons als een leer + werk traject. Ook wel bekend als BBL, Duaal of in Deeltijd . Je kunt bij ons twee keer per jaar starten met een BBL-leertraject. Deze starten in september en februari. Tijdens je opleiding word je breed ingezet, zodat je kennis kan maken met alle facetten in zowel de thuis- als woonzorg. 

Begeleiding

Het roer omgooien is niet gemakkelijk. We bieden daarom goede begeleiding aan voor iedereen die de keuze durft te maken.

  • Extra training en begeleiding om je aan een goede start te helpen. Dit doen we in groepsverband met alle carrière-switchers. De onderwerpen van de training worden in- en door de groep bepaald.
  • Ervaringen delen met andere carriere-switchers. Werken in de zorg is prachtig en geeft veel voldoening. Maar net als in ieder sector heeft het ook zijn eigenaardigheden. Studenten laten achteraf horen dit ‘lotgenotencontact’ enorm te waarderen.
  • Heb je al een functie binnen de zorg in gedachte? Dan helpen wij jou daar de juiste opleiding bij te vinden.
  • Als carrière-switcher ben je waarschijnlijk geen 16 meer. Als je ouder wordt, verandert ook de manier waarop je leert en kennis tot je neemt. Hier houden wij rekening mee tijdens jouw opleiding.
  • Je kunt in één of meerdere zorgteams meelopen voordat je de keuze maakt om naar de zorgsector over te stappen.
  • Je wordt op de werkvloer ondersteund door een ervaren werkbegeleider, ook staat er altijd een team van praktijkopleiders voor je klaar.

Werkbegeleider

De werkbegeleider coacht en begeleidt je binnen het zorgteam, maar maakt je ook wegwijs binnen de rest van de organisatie. Bovendien neemt de werkbegeleider jou mee naar leersituaties waarin je de ruimte krijgt om zélf ervaring op te doen. Dat vinden we belangrijk.

Praktijkopleider

De praktijkopleider is de verbindende factor tussen jou, jouw school en het team waar je werkt. Die coacht jou en zorgt er voor dat jij je persoonlijke doelen kan behalen. Bijvoorbeeld door plaatsing binnen interessante en uitdagende teams. Hierdoor kom je met meerdere doelgroepen in aanraking en ervaar je waar jouw interesse ligt.

Je praktijkopleider helpt je ook met het regelen van alle randzaken. Denk aan studieovereenkomsten, het aanvragen van toegang tot onze ICT systemen en het aanmelden voor informatiebijeenkomsten.

Een opleiding volgen terwijl je werkt bij Carinova heeft veel voordelen. Op  deze pagina lees je welke voordelen dat zijn.

(Verder) leren en werken in de zorg?

Overweeg jij een carrière switch? Dan hebben wij dé vacature voor jou. Heb je inhoudelijke vragen over opleidingen of verder leren binnen Carinova? Neem dan contact op met een van onze praktijkopleiders via de contactgegevens onderaan deze pagina.

<   terug naar opleidingen

Of vraag het Claudia

Heb je een vraag over opleidingen en verder leren binnen Carinova? Neem dan contact op met Claudia. Claudia weet precies bij wie jij terecht kunt!

opleidingen@carinova.nl