Overstappen BOL naar BBL

Ik volg een BOL opleiding maar wil overstappen naar BBL, is dat mogelijk?

<   terug naar opleidingen

Overstappen BOL naar BBL

(Ik volg een BOL opleiding maar wil overstappen naar BBL)

Volg je momenteel een BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) opleiding, maar leer jij liever vanuit de praktijk? Bij ons kun je de overstap maken van een theoretische opleiding naar een leer + werk traject. Ook wel bekend als BBL, Duaal of Deeltijd. Je hoeft hiervoor niet te wachten tot de start van het nieuwe schooljaar. Op elk moment kun je de overstap maken. Tijdens je opleiding word je breed ingezet, zodat je kennis kan maken met alle facetten in zowel de thuis- als woonzorg. 

We bieden opleidingen aan op het niveau dat het beste bij je past. Of dat nou MBO of HBO niveau is.

  • Niveau 2 (helpende zorg & welzijn)
  • Niveau 3 (verzorgende individuele gezondheidszorg) 
  • Niveau 4 (verpleegkundige)
  • Niveau 6 (HBO-verpleegkundige)

In goed overleg met jouw ROC of Hogeschool bespreken we de overstap. En we zorgen dat jouw studievoortgang zo min mogelijk gehinderd wordt.

Een BBL opleiding bij Carinova is goed georganiseerd. Meer hierover lees je op deze pagina.

Begeleiding

Kies je voor een opleiding bij Carinova? Dan word je op de werkvloer ondersteund door een ervaren werkbegeleider, ook staat er altijd een team van praktijkopleiders voor je klaar.

Werkbegeleider

De werkbegeleider coacht en begeleidt je binnen het zorgteam, maar maakt je ook wegwijs binnen de rest van de organisatie. Bovendien neemt de werkbegeleider jou mee naar leersituaties waarin je de ruimte krijgt om zélf ervaring op te doen. Dat vinden we belangrijk.

Praktijkopleider

De praktijkopleider is de verbindende factor tussen jou, jouw school en het team waar je werkt. Die coacht jou en zorgt er voor dat jij je persoonlijke doelen kan behalen. Bijvoorbeeld door plaatsing binnen interessante en uitdagende teams. Hierdoor kom je met meerdere doelgroepen in aanraking en ervaar je waar jouw interesse ligt.

Je praktijkopleider helpt je ook met het regelen van alle randzaken. Denk aan studieovereenkomsten, het aanvragen van toegang tot onze ICT systemen en het aanmelden voor informatiebijeenkomsten.

Een opleiding volgen terwijl je werkt bij Carinova heeft veel voordelen. Op deze pagina lees je welke voordelen dat zijn.

Wil je overstappen?

Wil je overstappen van een BOL naar een BBL opleiding? Dat kan! Je doet dit door te solliciteren op de vacature "Opleidingsplaats met zorgachtergrond | BBL"

Bekijk de vacature

<   terug naar opleidingen

Of vraag het Claudia

Heb je een vraag over opleidingen en verder leren binnen Carinova? Neem dan contact op met Claudia. Claudia weet precies bij wie jij terecht kunt!

0683025063